Van Lint Plants is de gespecialiseerde kweker voor de grootschalige Europese retail

Van Lint Plants is de oorsprong van het bedrijf. Al meer dan 70 jaar werkt ons bedrijf aan de beste soorten van de hoogste kwaliteit. Deze ervaring en de gedrevenheid om steeds te blijven verbeteren, zorgt ervoor dat wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.

Onze hoofdteelten

Acer palmatum

In het voorjaar is onze belangrijkste teelt de Acer palmatum teelt. De Nederlandse naam van deze plant is Japanse esdoorn.

Uitleverperiode: maart - mei
Potmaten: P17, P19, P21, P23, P26

Hydrangea macrophylla

De welbekende Hydrangea macrophylla (Hortensia) wordt zowel in de kas als buiten gekweekt. Daardoor is dit product gedurende een lange periode beschikbaar, in diverse potmaten.

Uitleverperiode: maart - juni
Potmaten: P19, P23, P26

Gerbera ‘Garvinea’ ®

Een mooi kleurrijk product in ons sortiment is de Gerbera ‘Garvinea’ ®. De ‘Garvinea’® is een winterharde gerbera die bloeit van het vroege voorjaar tot aan de eerste vorst. De ‘Garvinea’® is in meerdere kleuren beschikbaar.

Uitleverperiode: februari - juni
Potmaten: P17

Helleborus niger

De Helleborus niger is ook wel bekend onder de naam Kerstroos. Door veredeling van Helleborus soorten doet deze plant zijn naam eer aan door al in het najaar en vroege winter te bloeien.

Uitleverperiode: oktober - december
Potmaten: P12, P17

Picea glauca ‘Conica’

Voor de najaarsperiode kweken wij Picea glauca ‘Conica’. Deze plant is uitermate geschikt ter decoratie in de kerstperiode. De ‘Conica’ heeft veel weg van de traditionele kerstboom, waardoor het een goed alternatief is als compacte kerstboom.

Uitleverperiode: oktober - december
Potmaten: P19, P21

Magnolia

De magnolia staat bekend om zijn vroege bloei, nog voordat het eerste blad aan de planten groeit. Daarom is dit bij uitstek een product wat geschikt is voor het vroege voorjaar.

Uitleverperiode: februari - april
Potmaten: P19

 Het proces

Van stek tot schitterende volwassen plant

Oppotten uitgangsmateriaal

Voor het oppotten van onze teelten gaan we op zoek naar het beste uitgangsmateriaal in samenwerking met onze leveranciers. Zo proberen we de beste combinatie van kweekpotten, potgrond en uiteraard het plantmateriaal samen te stellen. Een goed voortraject draagt bij aan een eindproduct van een goede kwaliteit.

Verzorgen

Gedurende de teelt van de planten zorgen we ervoor dat de planten zo mooi mogelijk groeien. We kweken de planten op naar een mooi stadium voor uitlevering door ons te blijven verbeteren op het gebied van bemesting en bewatering. De periode tussen het oppotten en het uitleveren verschilt veel per teelt. Zo groeien de Picea glauca ‘Conica’ bijna anderhalf jaar op onze kwekerij en onze Garvinea ® planten slechts enkele maanden.

Uitleveren

Bij het uitleverproces doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de uitgeleverde planten aan de hoge kwaliteitseisen van de klant voldoen. Van Lint Plants onderscheid zich in de capaciteit om grote partijen planten actiematig uit te leveren richting de klanten.

Onze klanten

Grootschalige Europese retail

Sinds de oprichting is het bedrijf altijd blijven groeien. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer soorten zijn gaan kweken en van deze soorten steeds grotere aantallen. Sinds enkele jaren probeert Van Lint Plants zich meer en meer te focussen op de hoofdteelten die hierboven zichtbaar zijn. Doordat we ons focussen op deze teelten en hier grote aantallen van kweken, passen hier klanten bij die voornamelijk op actiematige basis planten af kunnen nemen. Onze focus ligt daardoor op de grootschalige Europese retail. 

Mocht je bedrijf zich kunnen herkennen in deze werkwijze en ben je op zoek naar een goede partner op het gebied van tuinplanten? Neem dan contact op via sales@vanlint.nl.

Bouwmarkten

PL10 – toelichting klantsegment – waarom is dit een geschikt segment voor grootschalige europese retail?

Supermarkten

PL12 – toelichting klantsegment

Exporteurs

PL12 – toelichting klantsegment

Kom werken bij Van Lint

Wij zoeken enthousiaste, betrokken en gedreven collega’ s voor diverse functies in de kwekerij, productie of op kantoor.

Contact informatie

Adres kantoor

Insteek 4
2771 AB Boskoop

Telefoon

Mail