Van 1950 tot nu

Ons verhaal

In de periode vanaf de oprichting van het bedrijf in 1950 door Leo van Lint tot aan het heden zijn er veel dingen gebeurd op het bedrijf. Via onderstaande tijdlijn wordt u meegenomen in de belangrijkste gebeurtenissen.

1950
Ontstaan boomkwekerij Van Lint

In het Zuid-Hollandse Boskoop, beroemd om zijn boomkwekerijen, begint Leo van Lint na zijn diensttijd met het kweken van planten. Het bedrijf is een toonaangevende, vooruitstrevende kwekerij. Zoals veel bedrijven wordt er een breed sortiment gekweekt. De belangrijkste teelten zijn acer, magnolia, clematis, cytisus, cotinus, pyracantha, berberis, rododendron en diverse coniferen. Alles wordt in de vruchtbare volle grond gekweekt.

1965
Vernieuwing: eerste auto!

Zoals vele kwekerijen in Boskoop was de tuin in de beginjaren alleen per boot bereikbaar. Voor uitlevering werden de planten naar de weg vervoerd met de schouw, waarna ze met de bakfiets naar de klanten gebracht konden worden. Vanaf 1965 werd de bakfiets ingewisseld voor de eerste auto.

1968
Beschoeiing

Het uitleveren van planten via de boot wordt een stuk eenvoudiger met de komst van de eerste houten beschoeiing.

1971
De eerste kas

Voor het stekken van rododendron wordt er een kas van 400 m2 gebouwd. De behaaglijke temperatuur zorgt ervoor dat de plantjes het een stuk beter naar hun zin hebben.

1974
Nieuwe locatie Reijerskoop

Aan de overkant van de weg wordt gestart met een nieuwe kwekerij. Deze kwekerij is tevens beter bereikbaar over de weg. Een stuk minder varen dus!

1980
Intrede plastic kweekpot

Waar planten altijd in stenen potten gekweekt werden, wordt hier verandering in gebracht met de intrede van de plastic pot. De plastic potten verdringen de zware terracotta kweekpotten.

1982
Grote klap voor het bedrijf

Op 56-jarige leeftijd overlijdt geheel onverwachts Leo van Lint, de oprichter en boegbeeld van het bedrijf.

1985
Overname bedrijf door René van Lint

Na het overlijden van Leo neemt René het bedrijf op 24-jarige leeftijd over. Het voortbestaan van het bedrijf wordt hiermee gewaarborgd en verdere groei voor het bedrijf wordt hiermee mogelijk.

1987
Gedeeltelijke verhuizing naar Insteek

Met Insteek 12 wordt de eerste locatie aan de Insteek in Boskoop in gebruik genomen. Hiermee neemt met name het oppervlakte aan containerveld buiten sterk toe. Dit is een belangrijke volgende stap in de doorgroei van het bedrijf.  

2000
Extra locatie aan Insteek

Op Insteek 86 wordt een weiland bouwrijp gemaakt voor een nieuwe hal, aansluitende kas en een stuk buitenveld.

2004
Oprichting Hebe Center Holland

In samenwerking met Hebe specialist Han van Niekerk wordt het bedrijf Hebe Center Holland opgericht. Dit bedrijf kenmerkt zich door een hoge mate van automatisering en een hoogwaardig sortiment Hebe.

2005
Eerste internationale bedrijfsuitje

Binnen het bedrijf wordt hard werken gecombineerd met plezier. Middels bedrijfsuitjes, barbecues en andere activiteiten wordt het personeel op verschillende manieren bedankt voor de inzet. In 2005 uitte zich dit in het eerste internationale bedrijfsuitje: een paar dagen naar Kos. Dit heeft nog opvolging gekregen met tripjes naar Rhodos, Albufeira en een geplande trip naar Fins Lapland.

2006
Verdere uitbreiding: Insteek 4

Door de groei van het bedrijf is er steeds meer behoefte aan een locatie om grote aantallen planten in één keer te kunnen uitleveren. De overname van het bedrijfspand aan Insteek 4 maakt dit mogelijk.

2010
Oprichting Van Lint X-Mas&More B.V.

Voor de productie van kerstartikelen wordt een aparte B.V. opgericht: Van Lint X-Mas&More B.V. Na een aantal jaren van samenwerkingsverbanden komt het hele traject van inkoop, productie tot verkoop in beheer van Van Lint.

2011
Productie in Polen

Voor de eerste maal wordt er een tijdelijke productielocatie gevestigd in Polen. Hiermee kan de vraag van klanten passender ingevuld worden en vinden grotere aantallen kerststukken hun weg naar de Europese consument.

2017
Overname Wijkdijk en Hebe Center Holland

Na de locatie enkele jaren gehuurd te hebben, wordt het terrein van de oude Boskoopse veiling overgenomen van Groen Direkt. Daarnaast wordt Hebe Center Holland volledig eigendom van Van Lint nadat Han van Niekerk met pensioen gaat.

2020
70 jaar van Lint

Een feestelijk jubileumjaar valt in het water door de coronacrisis.

2021
Klaar voor de toekomst!

Met vernieuwde toekomstplannen en de derde generatie van de familie Van Lint in aantocht wordt de bedrijfsstructuur vernieuwd. Na herschikking van de bedrijfsactiviteiten zullen de concepten Plants&More en X-Mas&More verdwijnen en onder de namen ‘Van Lint Plants’ en ‘Van Lint Productions’ verder gaan. Hiermee wordt het onderscheid tussen het kweken van planten en het produceren van groenarrangementen duidelijker. Dit zal helpen om de dienstverlening verder te ontwikkelen.

Kom werken bij Van Lint

Wij zoeken enthousiaste, betrokken en gedreven collega’ s voor diverse functies in de kwekerij, productie of op kantoor.

Contact informatie

Adres kantoor

Insteek 4
2771 AB Boskoop

Telefoon

Mail

Algemene voorwaarden